»Kortene ser jo flotte ut!«
— Spelmaterial till Archipelago II

Det är dags för en premiär här på bloggen: jag ska bjuda på lite spelmaterial. När jag bloggade om Archipelago II härom dagen så nämnde jag inte de kort som man kan använda till spelet. Dessa är resolutionskort (svarar på om en rollperson lyckas eller inte med nåt den försöker uppnå) och ödeskort (läses och tolkas i början av en scen för att se vad ödets nycker kan tänkas medföra).

Jag har översatt dem, samt de olika fraserna man använder i Archipelago, till svenska och sammanställt en pdf med alla kort man kan tänkas behöva.

Jag gjorde det mest för eget bruk, men det är roligt att få dela med sig också. Därför skickade jag ett mail till Matthijs Holter och frågade om jag fick posta dem här, och det fick jag gärna göra. »Kortene ser jo flotte ut!« tyckte Matthijs. Vad tycker du? Så här ser de ut:

Kort till Archipelago II

Om du vill ha riktigt snitsiga kort så ska du:

  • skriva ut de sex sidorna enkelsidigt
  • klippa ut korten
  • vika dem på mitten och limma ihop halvorna med lite tunn kartong mellan
  • stoppa dem i kortkondomer (det vill säga sådana plastfickor som man använder till kortspel, exempelvis Magic)

Jag gjorde klart mina kort igår kväll och de blev riktigt bra. Nu är det din tur!

Archipelago, spelmaterial (pdf, mindre än 1 MB)

En reaktion på ”»Kortene ser jo flotte ut!«
— Spelmaterial till Archipelago II”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.