Spelpresentationer i kortform

Här presenterar vi några av de spel vi haft med oss
till olika konvent under åren.

 

A Taste For Murder av Graham Walmsley

A Taste For Murder är ett spel där man spelar en fin familj på en brittisk herrgård under mellankrigstiden. Någon av dem kommer att begå ett mord, men inte ens den skyldige vet om det än …

Spelet spelas utan spelledare och passar för fyra till sex deltagare. Under första akten får man lära känna familjen, sedan begås det hiskeliga mordet. Den spelare vars rollperson blir mördad spelar nu istället kriminalinspektör Chapel från Scotland Yard. Under andra akten rotar Chapel och familjemedlemmarna runt i vilka relationer de verkligen hade till offret för att se vilka som hade motiv till att begå mordet, och i spelets slutskede avslöjas den skyldige.

theunstore.com/index.php/unstore/game/78

 

A Thousand and One Nights av Meguey Baker

A Thousand and One Nights är ett spel där man spelar sagor och är inspirerat av Tusen och en Natt. Spelet sker i två nivåer, dels spelar man folk vid sultanens hov, och dels spelar man personerna i sagorna som hovfolket berättar för varandra.

Hovspelet är spelledarlöst och passar för fyra till sex deltagare. När man berättar en saga får sagoberättaren en spelledarliknande roll, deltagarna turas om att berätta sagor.

nightskygames.com/welcome/game/1001Nights

 

The Daughters of Verona av Wilhelm Person

The Daughters of Verona är ett spel där man spelar komedier i Shakespeares anda. Med komedi menas att det blir ett bröllop på slutet – till skillnad från en tragedi, där alla dör på slutet. Det är lite som rollspel, lite som teater och ständigt roligt!

Spelet är spelledarlöst och för fyra till sex deltagare. Det passar naturligtvis väldigt bra för Shakespeareentusiaster, men alla som lockas av att spela en romantisk komedi kan ha kul med det.

wilper.wordpress.com/the-daughters-of-verona

 

Fiasco av Jason Morningstar

Fiasco är som den där filmen där alla har en massa rätt korkade planer för att bli rika fort, ta hämnd, eller bara lyckas komma ifrån stan. Den där filmen där det går dåligt för alla, men på ett roligt sätt. Burn After Reading, Big Lebowski, eller Bad Santa kanske?

Spelet är spelledarlöst och passar för fyra till fem spelare. Innan spelet börjar väljer man ett playset, en samling tabeller med ett tema, som man bygger spelomgången på. Det brukar bli mycket skratt och svart humor.

www.bullypulpitgames.com/games/fiasco/

 

G × B av Jake Richmond

G × B är ett japanskt dating sim i bordsrollspelsformat.
En spelare tar rollen som Momoko, en blyg tjej i ettan som längtar efter att få bli kär. De andra spelarna tar rollerna som hennes beundrare. Vem kommer fånga hennes hjärta?

Spelet är spelledarlöst och byggt på väldigt enkla regler. Det finns bara fyra roller, men det går bra att spela på fyra till sex personer om några tycker det är okej att inte spela någon av beundrarna. Speltiden är kort, cirka en timme.

atarashigames.wordpress.com/925-2

 

Höstdimma av Wilhelm Person

Höstdimma är ett Höstdimma postapokalyptiskt agentrollspel i 1700-talsmiljö med swashbucklingkänsla. Det står med ena foten bland de traditionella rollspelen och med den andra i samberättandet.

Spelet spelas med spelledare. Äventyren som följer med i boken är skrivna för en spelledare och fyra till fem spelare. Ett spel som passar dem som spelat mycket traditionella rollspel, men vill testa indiespel.

www.ludd.ltu.se/~wilper/hostdimma/

 

Love in the Time of Seið av Jason Morningstar och Matthijs Holter

Love in the Time of Seið är en vikingasagaLove in the Time of Seið skiven av Wagner och Shakespeare!

Spelet spelas utan spelledare, och de fem spelarna använder färdiga rollpersoner. En uppsättning kort beskriver platserna i historien, genom att välja olika tolkningar av platserna kan man få väldigt olika känsla i historien även om det alltid är samma situation i spelets början.

norwegianstyle.wordpress.com/2010/06/04/love-in-the-time-of-sei%C3%B0/

 

Panty Explosion Perfect av Jake Richmond & Matt Schlotte

Panty Explosion Perfect är ett spelPanty Explosion Perfect där man spelar japanska skolflickor som slåss mot demoner. Kanske världens bästa rollspel.

Spelet kan spelas både med och utan spelledare, och passar för fyra till sex deltagare. Spelets hjärta är en fiffig mekanik där din bästa vän beskriver dina lyckade handlingar, medan din rival beskriver dina misslyckanden. En demon finns alltid med, men kan vara allt från ett faktiskt monster till en taskig lärare, eller till och med ett ovanligt gruvligt matteprov.

atarashigames.wordpress.com/teachers-lounge/panty-explosion-perfect/

 

Polaris av Ben Lehman

Polaris är ett spel om riddare som slåssPolaris mot demoner på Nordpolen. Ett poetiskt och vackert spel som alltid slutar i tragedi när riddarna dör eller sviker sina ideal och går över till demonernas sida. Spelet har en spännande regelmekanik där spelarna förhandlar om vad som skall ske med hjälp av speciella nyckelfraser.

Spelet är spelledarlöst och lämpar sig bäst för tre till fyra deltagare. För att få hela upplevelsen räcker det inte med ett fyratimmars konventspass, men man hinner smaka på spelet i alla fall.

swingpad.com/dustyboots/wordpress/index.php?page_id=243

Wicked Archipelago av Jamie Fristrom

I Wicked Archipelago slumpar man fram sina rollpersoner och den situation de är i. Man använder en färdig lista som kallas ett orakel. Gemensamt för oraklen är att de har korta mycket färgstarka beskrivningar. De agerar språngbräda för spelandet, och tillsammans med korten och fraserna från Archipelago leds man iväg på oväntade och intressanta äventyr!

Spelet är en blandning av In a Wicked Age av Vincent Baker (därifrån oraklen kommer), och Archipelago av Matthijs Holter. Spelet är spelledarlöst, väldigt fritt, och passar för tre till sex deltagare.

www.story-games.com/forums/discussion/16335/wicked-archipelago-roll-your-own-seid/p1

norwegianstyle.wordpress.com/2012/09/20/archipelago-iii/

www.lumpley.com/wicked.html

 

Witch Quest av Tsugimi Wakiaka

Witch Quest är ett trevligt spel om Witch Questtrettonåriga häxor och deras katter. Tillsammans upplever de snälla äventyr och det slutar lyckligt. En cool grej med spelet är att man spelar i par, en häxa och en katt i varje par, och de delar på ett rollformulär!

Spelet har en spelledare och kan uppskattas av alla som tycker om katter och häxor, och är inspirerat av filmen Kikis Expressbud.

yarukizero.wordpress.com/2010/02/11/witch-quest-book-ii-release/

 

Zombie Cinema av Eero Tuovinen

Zombie Cinema är världens bästa finska Zombie Cinema
zombiefilmsrollspel!

Spelet är spelledarlöst och passar för fyra till sex deltagare. Det har väldigt enkla regler och är utmärkt både för nybörjare och erfarna spelare.

www.arkenstonepublishing.net/zombiecinema

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Rollspel. Te. Mys. Norrland.