Konventslängtan och spelmakande

Hösten är här och jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag skall spela för spel den här terminen än. Det är många intressanta spel som precis kommit ut eller kommer den närmsta tiden, några tar vi säkert med oss till SävCon.

Medan jag ändå går i konventstankar tänkte jag ta och tipsa om några podcasts igen. Den första är avsnitt 133 av Out of Character där de diskuterar konventsspelande, och ger tips både till spelare och spelledare. Ett bra avsnitt som gav mig mig lite att tänka på.

Det andra är avsnitt 45 av Narrative Control, som handlar om vad man skall göra om en spelare fryser (dvs blir helt tyst när spelledaren frågar ”Vad gör du?”). Något som har hänt mig några gånger både på konvent och vid spel hemma.


I början på sommaren skrev jag om Tony M Meijers dogmautmaning, den är klar och spelen går att ladda ner i tråden där de lämnades in.

Är du sugen på att delta i en rollspelsmakarutmaning börjar faktiskt den tionde Game Chef-utmaningen om mindre än en vecka. Game Chef är riktigt intensivt, man har en vecka på sig att skapa ett rollspel kring ett givet tema, och det är riktigt kul att vara med och lära känna spelmakare från hela världen. På hemsidan finns länkar till tidigare utmaningar för den som är nyfiken.

Många av spelen vi gillar har sina rötter i Game Chef-spel som har vidareutvecklats efter utmaningen, här finns med andra ord möjligheten att testa spel innan de blir kända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.