Indierummet på Nordsken

Den 2-4 mars arrangeras Nordsken för första gången i Skellefteå! Nordsken är ett nystartat konvent – eller spelfestival, som arrangörerna kallar det – som har som målsättning att anordnas två gånger per år, på vintern och i början av hösten. Om några helger anordnas det för första gången!

Vi Nordnordostare tycker det är fantastiskt kul med konvent här uppe i yttersta Thule, så vi kommer åka ner och arrangera ett Indierum på konventet. Om inte golvplanen ändras kommer vi stå precis till höger om ingången, så vi blir svåra att missa! Som det ser ut kommer följande spel vara på menyn:

 • A Taste for Murder – mordmysterier på ett brittiskt gods på 30-talet.
 • The Committee for the Exploration of Mysteries – en grupp äventyrare berättar skrönor om sina äventyr, och alla försöker se till så att den version de kommer ihåg var den rätta.
 • The Daughters of Verona – improvisera en komedi i sann Shakespeare-anda, med förvecklingar, misstagna identiteter, och äktenskap i sista akten.
 • Den yttersta domen – science fiction i nådens år 2700 om religion och att kämpa för sin tro.
 • Dogs in the Vineyard – ni är Guds vakthundar i en vild västern som aldrig riktigt fanns, som vandrar från by till by för att blottlägga folkets synder, driva ut deras demoner och döma syndarna.
 • Fiasco – tragikomik om desperata människor som gör dumma saker och tvingas ta konsekvenserna; tänk Fargo, Burn After Reading, eller Snatch.
 • Panty Explosion Perfect – japanska gymnasietjejer med mentala krafter som måste tampas med lärare, klasskompisar, killar och demoner. Kanske världens bästa rollspel.
 • Zombie Cinema – världens bästa finska zombiefilmsrollspel.

Är det något spel som verkar intressant, som ni vill spela, eller som ni vill veta mer om? Lämna en kommentar så reder vi ut det!

Eftersom Indierummet bygger på drop-in behöver du inte anmäla dig i förväg för att spela med oss. Kom bara förbi vår alkov när du har tid och se om det finns någon att spela med; kan du få med dig några kompisar blir det betydligt lättare. Även besökare är välkomna att spela med oss, så du behöver inte ens vara anmäld till Nordsken!

Det jag tycker är speciellt spännande med Nordsken är att det har en bredd som få andra konvent i Sverige: rollspel, lajv, brädspel, figurspel, kortspel, föreläsningar, samt ett lan med en hel drös datorspelsturneringar. Ett sätt att fira spel i alla dess former och se hur nördandet förenar oss*. Arrangörerna har en spännande vision, och jag hoppas verkligen att Nordsken får växa till sig och blomma ut. Att ha ett konvent som Nordsken två gånger om året vore fantastiskt för den norrländska spelhobbyn.

Nå, hoppas vi syns i Schtaan! Det finns fortfarande tid att anmäla sig, så skynda på. Oavsett om vi syns eller ej, kom ihåg att spela djärvt.

Nu ska jag skriva äventyr till Den yttersta domen, så jag har något rykande färskt att presentera där nere.

* På det temat får ni inte missa senaste avsnittet av vår podcast, där Elin och Wilhelm snackar om olika sorters rollspel.

Länk
Nordsken – https://www.nordsken.se/

2 reaktioner på ”Indierummet på Nordsken”

 1. Åh! Jag är bara LITE avundsjuk! Hade lätt velat fara och ha med mig en dumburk och LAN:at mellan rollspelandet. Hade kanske till och med kunnat lära mig reglerna för A Taste for Murder. Som jag, i övrigt, måste skaffa mig.

  Hur var det nu? Det fanns en dude med i Indierummet som hade spel för en till två spelare. Jag skulle behöva ett sådant nu när vi är lite utanför hela nördkretsen. Vi behöver spela något!

 2. Härligt att du är så pepp fast du inte kan komma, jag tror jag ska låna lite av dig! 🙂

  Det finns flera spel som är skrivna specifikt för bara två spelare – t.ex. S/Lay w/Me, Mars Colony, Beast Hunters, Breaking The Ice – och en del som funkar bra med bara två spelare – t.ex. Perfect och Annalise.

  För tre spelare finns det ett gäng andra spel som blir bra alternativ. Bland spelen i Indierummet så tänker jag i första hand på Fiasco och Zombie Cinema. Polaris och Medan världen går under fungerar också om man ändrar lite grann på standardupplägget (både är skrivna för fyra spelare i första hand).

  Ett matigt inlägg om spel för bara två spelare är något som har funnits i tankarna men inte blivit av än. Förhoppningsvis kommer vi loss och kan bjuda på ett snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.