Avsnitt 1 – Entusiasm och ritualer

Hurra! Premiär! Avsnitt ett av vår Nordnordost-podcast går nu att ladda ner från länken längst ner i inlägget.

I avsnittet refererar jag till avsnitt 0, där jag pitchar spel inför SävCon XI.

Dessutom nämner jag Witch Quest, Polaris och Monty Python.

Lämna kommentarer så vi får något att prata om i avsnitt två.

Avsnitt 1 – Entusiasm och ritualer

6 reaktioner på ”Avsnitt 1 – Entusiasm och ritualer”

 1. Kul med en ny podcast om rollspel. Gillar att vidga vyerna, och kul att få höra lite från indievärlden 🙂 Personligen så har rollspel varit som bäst när man fått ta del av långa berättelser/kampanjer/äventyr där rollpersonen fått utvecklas och blivit mina ögon i en värld som annars hade varit gömd för mig. Om du skulle vilja utveckla fördelarna (upplevelsemässigt) med nischade indiespel (som jag känner ofta kan vara för nischade), för att få mig som kommer från den mer traditionella rollspelssidan att bli mer nyfiken på upplevelsen som indiespel erbjuder, så skulle jag vara än mer tacksam.

  Kommer att följas!

 2. Kanonbra avsnitt, wilper!
  Vill bara tacka för det och säga att jag är mycket glad över innehållet och hoppas på en blodad tand hos dig/er, så att du/ni fortsätter. Svenska rollspels-podcasts är oerhört trevligt. =) Ju fler desto bättre med andra ord. Kunde förövrigt inte motstå att skapa en tråd kring ämnet, ritualer kring spelbordet, på rollspel.nu.

 3. Tack för ett roligt och intressant avsnitt. Jag, som inte är bekant med Indierummet sen tidigare, hade gärna hört en liten kort historieskildring om det och om bloggen istort.

  Angående ritualer så har jag, när jag spelleder bordsrollspel, en liten ritual där jag ber spelarna om att vi alla skall vara tysta en liten stund. Sedan, efter tystnaden har infallit sig, sätter jag på en särskilt valt musikstycke som representerar den nuvarande kampanjens ledmotiv, och efter att lite mindre än halva ledmotivet har gått börjar med recap av förra sessionen och annan viktig information. I min senaste fantasykampanj var det Aslan’s Theme (från den gamla BBC-serien) som fick detta uppdrag.

  När jag spellett på konvent har jag också haft en spelledarskjorta, eller min historieberättarskjorta som jag kallade den. Den råkade dock ut för en ej enkelt förklarad eskapad och finns inte längre i livet. För att istället ge stöd till mina spelare bär jag nu oftast en t-shirt med texten ’What would McGyver do?’.

 4. Fantastiskt bra avsnitt! ser frammemot mer avsnitt
  det som jag skulle tycka var skit roligt om du tog upp var hur duoch andra gör i sin d esign process av spel, jag vat ju hur jag gör men inte hur ni gör..
  Mvh//Andreas granath

 5. Lysande avsnitt, det fick mig verkligen att tänka efter och reflektera över mitt eget spelande. Särskillt kul eftersom jag ska börja en ny kampanj med en ny grupp snart och det här gav mig ett par bra idéer inför det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.