Kampanjer,
dynamiska rollpersoner
och rollspelsmakande

Härlig sommar, inte sant?

Här uppe har vi oftast sol nuförtiden, men sommarvärmen har inte kommit än. Lika bra att ta det lugnt och förbereda lite inför höstens konvent och rollspelande.

Själv kommer jag att kasta mig i en rollspelsmakartävling som går på Rollspel.nu, Tony M Meijers första dogmautmaning för 2010. Deltagarna har en månad på sig att skriva ett litet rollspel på 1500 ord om Kallt, Krig och Mystiskt. Utmaningen startade redan i går så klockan tickar.

Samtidigt som utmaningen öppnades så postade vår vän Arvid, som är mannen bakom Indierummet på GothCon, en intressant artikel om vad han kallar Dynamiska rollpersoner. Artikeln tar bara några minuter att läsa, men det finns stoff för många spelmöten i den.

Det var ett tag sedan jag tipsade om en podcast, men nu är det dags igen. Killarna på Fear the Boot närmar sig sitt 200:e avsnitt med stormsteg, och i avsnitt 193 ger de mängder med tips för hur man skall förbereda inför en kampanj. De flesta av tipsen passar rätt bra för enkvällsspel också, väl värt tiden det tar att lyssna igenom.

Nu skall jag återgå till att vänta på värmen, och klura på ett rollspel om Kallt, Krig och Mystiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.