Sagornas återkomst

Jag önskar jag hade något mer filosofiskt att skriva till er under den rubriken, men tyvärr är det bara ett enkelt speltips!

Meguey Baker (vars namn inte alls uttalas som jag alltid trott) har kört igång ett projekt på indiegogo.com för att finansiera tryckningen av andra utgåvan av sitt rollspel A Thousand and One Nights.

Det är ett spel där man spelar sagor och är inspirerat av Tusen och en Natt. Spelet sker i två nivåer: dels spelar man folk vid sultanens hov, och dels spelar man personerna i sagorna som hovfolket berättar för varandra.

Det har hängt med i Nordnordost länge, men spelats allt mindre på senare tid. Med den nya utgåvan (som bland annat innehåller förslag på vad man kan äta medan man spelar och en massa nya förslag på hur man kan expandera spelet) kanske det kommer ändras?

Jag har skickat iväg några slantar och ser fram emot att få min pdf av det här mysiga och, faktiskt, sensuella spelet. Vill du göra detsamma så hittar du projektet här!

3 reaktioner på ”Sagornas återkomst”

  1. Den gamla utgåvan hade också förslag på mat, men det skall bli kul att få testa den nya utgåvan.

    Och tusan vad konstigt hennes namn uttalas, där har jag gått runt och haft fel väldigt länge. 🙂

    Andra spelmakare med namn som jag gått runt och uttalat tokigt är Matthijs Holter, Ewen Cluney och Paul Czege, så Meg är i celebert sällskap.

  2. Aha, se där. Nu visar det sig att jag faktiskt inte läst den första versionen (vi har ju faktiskt nästan bara spelat utifrån en speltestversion i Nordnordost).

    Matthijs och Ewen har jag ungefärlig koll på, men hur ska Czege låta då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.