Spelledande och julstök

Jag påbörjade min julledighet i dag och får att värma upp lite före det riktiga julstökandet nästa vecka bestämde jag mig för att laga en julskinka. Jag har lagt den i en form i ugnen med lite kryddor, det skall bli spännande att smaka när den är klar.

Medan jag väntar på skinkan har jag lyssnat på några program som jag tänkte dela med mig av.

Den första är avsnitt 34 av The Amorphous Blobcast. Avsnittets ämne är spelledande med flera spelledare. De behandlar både olika varianter lämpliga för stora spel för konvent och mindre för hur man kan testa flera spelledare hemma vid spelbordet. Avsnittet är proppfullt med råd, tips och förmaningar. Själv har jag testat att spelleda Höstdimma tillsammans med Anders på SävCon och GothCon några gånger, och det har alltid blivit riktigt lyckat.

Den andra podcasten är avsnitt 86 av Pulp Gamers Out of Character. Pulp Gamer har flera olika podcastar på olika ämnen, men just det här avsnittet handlar om hur man får spelare att investera i äventyret eller rollspelet. ”Investera” är en ganska vid term som i det här sammanhanget bör läsas som ”intressera sig för sin roll, för de andra spelarnas roller, för SLPer, för spelvärlden och för äventyret eller kampanjen i stort”. Vem vill inte ha spelare som är intresserade av rollspelet? Avsnittet är en riktig guldgruva och är breddfyllt med olika tips och knep för spelledare av alla sorters rollspel, men även spelare kan få några riktigt bra tips.

Skall du ut på en resa nu i jul, eller kanske bara vill ha en lugn stund i julstöket? Ladda din MP3-spelare med de här två fantastiska avsnitten och samla lite inspiration inför mellandagarnas eller nästa års rollspelande.

Nu doftar det underbart från köket, jag skall nog gå och ta mig en liten titt på skinkan.

En reaktion på ”Spelledande och julstök”

  1. Sitter här och lyssnar på Pulp Gamers Out of Character-avsnittet och kan bara hålla med hon det du säger. Det är riktigt bra grejer, för allra flesta typer av spel och spelare.

    Lyssnade på The Amorphous Blobcast #34 igår och visst känner jag igen mig från våra eskapader på SävCon och GothCon. Spel med dubbla spelledare kan verkligen bara en lyxig upplevelse. På senaste GothCon så spelade jag ett arrangemang där vi i slutet hade hela tre (3!) spelledare till och med, det var bortom lyxigt. De visade också väldigt väl att ju fler man är, desto bättre måste man vara på att lämna över saker till andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.