Inför midsommarfirandet

Själv gjorde jag min sista arbetsdag före semestern idag och förberedelserna inför midsommarfirandet kan äntligen ta sin början. Jag ser mest fram emot matjessillen, några timmar av lugn och kanske lite grillning när solen närmar sig horisonten.

Det har inte blivit så mycket podcasts för mig den senaste tiden, jag har varit helt uppslukad av C.S. Foresters böcker om Horatio Hornblower, men ett litet tips kan jag komma med i alla fall. I episod 30 av The Walking Eye diskuterar Kevin och Clyde en omgång av Lady Blackbird som de båda spelat i.

Avsnittet är bra av två olika anledningar, för det första är det ett exempel på spelare som pratar om spelet de just spelat. När jag började ha sådana diskussioner i mina grupper var det som om en helt ny värld hade öppnat sig, rollspelandet blev intressant på ett helt annat sätt än det varit tidigare och jag började förstå hur jag skulle göra för att det skulle bli bra spelmöten. För det andra så innehåller det en ganska bra diskussion om skillnaden mellan Utmaningar och Bomber. Det senare låter kanske lite konstigt, men lyssna så kommer ni att förstå. Sista snutten av podcasten handlar om hur man kan råka blockera en annan spelare, men det blir en aning förvirrat och jag tror att om man inte vet vad det handlar om kommer man inte att förstå så mycket. Det är kanske något för oss att återkomma till längre fram?

Vidare skulle jag vilja komma med ett litet tips. Vincent Baker har ett litet specialerbjudande på sina spel Apocalypse World, Dogs in the Vineyard, kill puppies for satan, In a Wicked Age, Mechaton, och Poison’d just nu, $25 för ett paket med PDF:er av alla sex spelen. Erbjudandet gäller bara till den 4 Juli, så fundera inte för länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.