Kategoriarkiv: Podspotting

Öppethusgruppens podcast!

Ibland slås jag av hur lätt det är missa saker bara för att man inte rör sig i rätt cirklar.

Som när jag hittade det fantastiska svenska rollspelet Gemini när det redan blivit nerlagt. Eller att i minst ett halvår har funnits en till svensk rollspelspodcast!

Öppethusgruppen har en podcast som verkar ha tyngdpunkten på rollspelsklassikern Call of Chtulhu.

Den skall jag lyssna på medan jag gör de sista förberedelserna inför vår sammankomst där vi provspela saker som vi tänker ta med till SävCon XIII senare i höst.

http://monsterworld.se/category/ohgg-podcast

Alla talar svenska

Hu vad tiden går, det har gått nästan ett halvår sedan vi skrev något här på Nordnordost senast. Även om vi lämnar våra egna äventyr därhän ett tag finns det mycket fantastiskt goda nyheter på podcastfronten, specifikt på den svenska podcastfronten. Tre har blivit fem, Icarus Dream och Fria Ligan har också dragit igång podcastprojekt.

Icarus Dream började med en rejäl svit med tips till spelledare i form av Spelledarskolan, och har nu gått över till att köra Rollspelsklubben.

Fria Ligan som släppte Svavelvinterrollspelet förra året har gått ut med att de skall göra en ny utgåva av Gamla Mutant (postapok-varianten med talande djur, förbjudna zoner och fornfynd). Och samtidigt drar de i gång en podcast där i alla fall första avsnittet går på djupet om spelets historia och planerna för den närmaste tiden.

Hur indiespel och äppelmos blir till

I höstas hade de billiga äpplen på affären. Efter det var de nedesta hyllorna i kylen belamrade med röda och gröna frukter som sakta blev allt skrynkligare varefter månaderna gick. Men i dag blev jag full av entusiasm efter att ha lyssnat på podcasts, jag skalade och tärnade alla äpplena (och några små plommon som gömt sig längst in på nedersta hyllan) och satte igång ett äppelmoskok.

Jag lyssnade på avsnitt 3 i säsong 3 av That’s how we roll med Fred och Chris. Avsnittet var lite spretigt sett till vad de pratade om, men något som fångade mitt intresse var en diskussion om ett konvent speciellt riktat mot spelskapare och folk som vill speltesta spel. Det lät väldigt intressant och roligt, jag undrar om man inte skulle kunna köra något sådant här också, kanske som ett evenemang på ett större konvent. Det måste väl finnas gott om spelmakare och folk som vill testa på att speltesta där ute?

Sedan lyssnade jag på avsnitt 69 av Jennisodes, i vilket Jenn gästades av Piers och Stuart från London Indie RPG. De pratade om de träffar varje månad i London där folk samlas för att spela indiespel, det lät som väldigt mysiga tillställningar. När de räknade upp spel de brukade spela kom de in på Witch, ett spel jag inte hört talas om tidigare, men som jag nu väntar ivrigt på. Det är ett hack av Montsegur 1244, ett av mina absoluta favoritspel, och efter vad det verkar kommer jag att få lägga ett nytt spel till min favoritlista under våren.

Och äppelmoset? Plommonen gav moset en hallonröd färg, och gott blev det. Jag tror jag skall gå och ta mig en tallrik till före läggdags.