Avsnitt 5 / Episode 1 – Silver & White

Hello, foregin people,

While I gauge the interest for a gaming podcast hosted mostly by Swedes speaking English, I’ll let it reside here on the Nordnordost blog.

Nordnordost is a group of gamers in the north of Sweden that plays indie RPGs and hosts the Indie Gaming Lounge at local cons. If you are curious of our other activites you can read the rest of this blog through lovely machine translation.

This first episode of the North by Northeast podcast is an actual play of Jackson Tegu’s game Silver and White.

Download the episode here

Let me know if you want us to record any further episodes.

/Wilhelm

Nä, det är ingen fara. Nordnordost kommer inte att bli engelskspråkigt. Men vi spelade Jackson Tegus spel Silver and White i går, och jag lät inspelningsutrustningen jobba. Lika bra att öva när man får chansen, inte sant?

Ljudkvaliteten blev lite varierad den här gången, men popcorn i en bunke prasslar betydligt mindre än gelegodisar i en plastförpackning, och jag hade gömt alla klicketi-klickande pennor. Till bordet hade jag bjudit Reia, Elin och David.

Avsnitt 5 – Silver and White

En reaktion på ”Avsnitt 5 / Episode 1 – Silver & White”

  1. Jag är för närvarande ca 10 min in i avsnittet. Det ska bli ett spännande avsnitt helt klart och jag kanske återkommer med vidare kommentarer när jag hört allt.

    Nu skulle jag däremot vilja tacka samtliga svensktalande (Reia ska så klart ha tack hon också!) som deltog i eran spelsession, just för att de valt att dela det här avsnittet med allmänheten, då det inte alltid är lätt att prata, inte minst rollspela, på ett annat språk som man kanske inte använder annat än när man behöver det. Även om man läser engelska med bra flyt så är det alltid en annan femma att uppnå samma flyt när man högläser, och man får gärna blackouts i vokabulären när man ska skildra något. Bra jobbat!

    … Och nej, nu menar jag inte att någon var dålig på engelska, utan jag pratar helt enkelt om personliga erfarenheter när det gäller att leverera något på engelska. Man kan läsa som ett rinnande vatten, fast när man ska läsa upp saker högt så blir det inte alls samma sak. När det är ”the real deal” så stakar man sig gärna, hur duktig man än är – om man nu inte tuggar främmande språk, kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.