Avsnitt 2 – Trevliga spel

Det blev ännu ett avsnitt av vår podcast i alla fall, trots en massa teknikstrul och svordomar. Nu verkar allt funka och jag kan äntligen slappna av och njuta av det lugn som infinner sig vid tiden kring Lucia, innan den riktiga julhetsen drar i gång.

Den här gången pratar jag om snälla och trevliga spel, spel man kan spela utan att bryta den där harmoniska känslan.

Spelen jag pratar om är:

Avsnitt 2 – Trevliga spel

2 reaktioner på ”Avsnitt 2 – Trevliga spel”

  1. Kanonfint avsnitt som jag verkligen lyssnade på med glädje. Själv har jag ett par av de där spelen fast jag inte hunnit spela dem ännu. Fast de bidar sin tid så att säga, en vacker dag ska jag spela dem. Så är det i alla fall tänkt…

    Nå, jag lyssnar gärna på fler avsnitt om andra lite mer ovanliga spel som itne följer tradspelstraditionen, och det där avsnittet som du lade i träda – om vad indiespelande kan tillföra den som är van vid tradspel – så kan jag inte göra annat än att nicka gillande och vänta med glädje och förväntan.

    Själv har jag förövrigt inte spelat eller läst så jättemånga spel av den mer harmoniska typen (även om jag personligen gillar dem bäst). Jag känner mest folk som vill spela traditionellt och eftersom jag inte är främmande för något som blir det mest trad. Och som bekant är ju de flesta rollspelen sådana att de har stridiska inslag och man kan nästan ge sig Hin håle på att stöta på ett kapitel innehållande stridsregler.

    Nå, så bland de fredligare spelen jag själv kan nämna så faller handen på InSpectres som jag tyvärr bara spelat en gång hittills; ett spel som enbart är vad man gör det till och därmed inte behöver innehålla något våld alls. Det är dessutom väldigt komiskt i sig utan att man behöver göra sig till. Det är ett intressant snällspel i all ära som verkligen plockar fram det bästa ur alla spelarna vad det gäller berättaranda, samarbete och dylikt. Jag kan tänka mig att ni spelat det båda utan och innan, eftersom det trots allt är ett relativt omtalat spel, inte minst på Rollspel.nu där många verkar ha en viss förkärlek till det. Annars så köpte jag Sägen för inte så länge sedan, vilket jag ännu bara har läst men inte spelat. Det är, som ni säkerligen vet, ett mycket enkelt, fritt och inspirerande rollspel som är tydligt influerat av Itras By, inte minst vad gäller handlingskorten – resolutionen. Det är ett spel som också är just vad man gör det till. Det kan bli våldsamt men det behöver absolut inte vara det om man inte vill ha sådana inslag. Det finns liksom ingenting i eller med spelet som talar för våldsamma scener eller något sådant. Tvärtom skulle jag vilja säga att spelet uppmuntrar en till att vara kreativ, klurig och berättelsefrämjande än något annat mer hårdfört.

    Tack, wilper, för en bra cast!

  2. Tack för ett avsnitt som på alla sätt och vis var trevligt. Fick mig riktigt nyfiken att prova på Witch Quest och skall testa det på min spelgrupp någon gång i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.