Vilket Fiasco!

Det är inte bara i Luleå som förberedelserna för GothCon rullat igång, utan även här i Umeå så har det pysslats en del. Jag har skrivit ut och häftat ihop ett gäng playsets till Jason Morningstars Fiasco, som jag förstås ska ha med mig till Indierummet. Så här fint kan det se ut om man breder ut dem över sitt soffbord:Fiasco är ett spel som är inspirerat av filmer i bröderna Coens stil. Det är stora skopor av svart humor och tragiska människoöden. Som namnet antyder så garanteras ett rejält fiasko för de stackars rollpersonerna.

Det är ett spel utan spelledare, där man istället turas om att vara i rampljuset. När det är ens tur får man välja mellan att antingen etablera scenen, eller välja om den ska sluta positivt eller negativt för ens rollperson. Vad du än väljer så hamnar det andra i dina medspelares händer, vilket garanterar att inget någonsin kommer bli som du tänkt dig.

En riktigt finurlig sak med Fiasco är de playsets som spelet använder sig av. Ett playset består av en settingfrö (t.ex. en förortsidyll med en massa skit under ytan, á la Desperate Housewives), och några tabeller som man kommer välja element ifrån för att få ihop ett bra utgångsläge för sitt fiasko.

Det ingår fyra playsets i själva spelet, och som bilden ovan skvallrar om så har jag skrivit ut ytterligare 11 som jag plockar med mig till GothCon. Det är bara en bråkdel av alla playsets som finns att tillgå: den som vill hitta fler tittar med fördel in här och kollar om det finns nåt som ser spännande ut!

När jag spelade tidigare i veckan så blev det en riktigt tragisk historia i westernmiljö, så pass tragisk att jag faktiskt inte har mage att återge detaljerna här. Om du verkligen vill höra hur synd det var om min gubbe Weston Sinclair så får du titta förbi Indierummet – men om du ändå är där så kommer jag nog tycka att vi ska spela istället!

Nå, hur var det, ska man kanske packa lite kläder också?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.