Två vårkonvent i Västerbotten

Västerbotten har en levande nördscen med många konvent som vi frodas i. I höstas besökte vi i vanlig ordning Sävcon och under våren ser vi fram emot årets upplagor av Femcon och Nordsken!

Femcon är ett uttalat feministiskt konvent, som anordnas av kvinnor, har äventyr skrivna av kvinnor och spelledare som är kvinnor, detta med syfte att lyfta fram och ge utrymme åt kvinnor i nördkretsar.  Utmärkt! Av oss kommer Elin att anordna och spelleda Apocalypse World och Malin spelleder skräckäventyret Hemvändare samt humorlajvet Det episka äventyret. Detta kommer bli fint! Femcon 2 anordnas i Umeå, på Ålidhem 7-9 mars.

Vårens andra konvent är Nordsken i Skellefteå, som är inne på sin fjärde upplaga. På den nyss släppta hemsidan kan man läsa att Nordnordost i vanlig ordning besöker, men inte med ett indierum, utan en spelsalong. Exakt vad ”spelsalong” ska innebära ska vi arbeta fram under våren. Nordsken anordnas i Skellefteå, 29-31 maj, och det kommer i vanlig ordning att finnas många saker man kan göra: för oss brädspelare lockar till exempel turneringarna i Ticket to Ride och Dominion.

Västerbottens nördscen är brokig, bred och frodig. Bejaka och njut av den!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.