Storyjamming och köttgryta

På söndagsförmiddagar brukar jag göra köttgryta och lyssna på veckans podcasts. Idag lyssnade jag på 2d6 Feet in a Random Direction avsnitt 48 och The Myth Weavers avsnitt 16 medan jag gick runt och pysslade i köket.

2d6feet är alltid trevliga att lyssna på och i avsnitt 48 så pratar de om Chronica Feudalis vilket verkar vara ett mycket intressant spel. De går dessutom ganska djupt när de pratar om reglerna, väl värt en genomlyssning.

Dagens Wow!-känsla kom dock av The Myth Weavers, Jason Godesky brinner verkligen för att berätta bra historier. Inte nog med att han på de korta 40 minuter som avsnittet är på hinner återberätta flera roliga och intressanta anekdoter, han lyckas också klämma in en hel massa speltips – både för spelare och för spelledare. Bland annat pratar han om att fokusera på att göra sina medspelares rollpersoner Awesome istället för sin egen, något som Anders gärna pratar om. Själv fick jag med mig ett sug att kika närmare på vad impro-teater-folket egentligen håller på med.

Och köttgrytan blev utsökt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.