SävCon IX

Under helgen 30/9 – 1/11 så gick SävCon IX av stapeln. Traditionsenligt så öppnade sig Sävar skola för spelsugna. Det är inget stort konvent men har istället en väldigt familjär stämning. Ett par av oss i Indierummet har varit dit flera gånger tidigare och man blir ganska fort kompis med både arrangörer, andra spelledare och deltagare som man träffar år för år.

Det som var nytt för 2009 var vi, Indierummet Nordnordost, som tidigt tiggde sig till hemkunskapssalarna. Två salar med kök och bord samt ett rum mellan dessa två stod till vårat förfogande. En riktig lyx! Inte nog med att vi hade gott om utrymme att hålla till på när vi blev flera grupper (under första passet så var det inte mindre än fem spel på gång samtidigt) utan vi kunde dessutom i lugn och ro laga en rejäl soppa för hela vårt gäng. Det var väldigt trevligt att få samlas och dryfta dagens dåd samt äta något annat än den typiska konventsmaten.

SävCon har ett schema som delar upp helgen i sex stycken spelpass. På dessa sex pass lyckades vi på 5-6 spelledare genomföra 23 spelomgångar om jag inte räknat helt fel. Det som är svårast att räkna är faktiskt spelledarna: när vi andra tog ledigt och gick för att spela ett av de andra arrangemangen på lördag kväll så höll Jessica »VildKatt« Roos ställningarna i Indierummet och bjöd på spontanspel! Det exemplar av Supergänget som bara hade åkt med för att visas upp, inte spelas, snoddes raskt till spelbordet för att istället användas (nästan) som tänkt. Vad säger man? Awesome!

Allt som allt kan man lugnt konstatera att Indierummet Nordnordost var en framgång (succé skulle jag sagt om jag inte var så ödmjuk!) och vi ser fram emot att återkomma till SävCon nästa år med en ny last häftiga spel!

Vad spelade vi då? Här är en lista på alla spelen:

  • A Thousand and One Nights, ett sagospel om folk som berättar sagor.
  • Den Yttersta Domen, ett rollspel om religion och att stå upp för det man tror på.
  • Evolutionens barn, kommande Ghost in the Shell-inspirerat rollspel om livet i en alldeles perfekt stad.
  • Höstdimma , postapokalyptiskt agentrollspel i fantasymiljö.
  • Itras By, norskt surrealistiskt rollspel med roliga kort. Vi återanvände Terje Nordins äventyr ”Ett hjärta av stål” från SnöKon 2009.
  • Medan världen går under, ett litet spel om framtiden, människors öden och drama.
  • Panty Explosion, japanska skolflickor, exploderande huvuden och demoner.
  • Snakes on a plane RPG, rollspelet som faktiskt kom före filmen. Kort, intensivt och fullt av förbannade ormar.
  • Supergänget, superhjälterollspelet som är en serie, eller superhjälteserien som är ett rollspel.
  • Zombie Cinema, det finska zombierollspelet med den pyttelilla spelplanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.